Persoonlijk Leiderschap

Geworteld in de vaste wil om van betekenis te zijn voor anderen.

Houding

Een belangrijk houdingselement is nieuwsgierigheid voor nieuwe ervaringen en inzichten, die is geworteld in de vaste wil om van betekenis te willen zijn voor anderen.

Een ander houdingselement is openstaan voor perspectieven die in eerste instantie vreemd zijn, en je oordeel over deze perspectieven uitstellen. Bereid zijn te onderzoeken en te analyseren voordat je oordeelt.

Een derde en laatste houdingselement is beseffen dat je uiteindelijk zelf verantwoordelijk bent voor je eigen leven en je ontwikkeling, zeker ook in het werk dat je doet.

Vaardigheden

Bij vaardigheden voor persoonlijk leiderschap valt te denken aan het kunnen aangeven hoe je het meest effectief leert.

Een tweede vaardigheid is dat je een realistisch beeld kunt geven van de punten waarop jij je als professional verder zou willen en kunnen ontwikkelen.

Een derde vaardigheid is dat jij je bewust bent van jouw stijl van beïnvloeden van een ander en dat jij je interventies kunt aanpassen aan de context van hem of haar.

Een vierde belangrijke vaardigheid is het geven én ontvangen van feedback die een positieve impact heeft op het gedrag en het leren van anderen.

Ons aanbod

Unido biedt diverse middelen om iemands persoonlijk leiderschap te versterken. Te denken valt aan cognitieve therapie, coaching, assessments en intervisie.

Doorpraten over persoonlijk leiderschap in uw organisatie?